به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده طی گفت و گویی ابراز داشت:
موضوع قدس و دفاع از فلسطین یک جایگاه ویژه در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) دارد و تاریخ این مسئله به قبل از انقلاب و قبل از پیروزی انقلاب بر می گردد.
وی با بیان اینکه علمای شیعه از ابتدای قضیه ی فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی قرار گرفتند گفت: مرحوم آقای بروجردی ، مرحوم آقای سید محسن حکیم ، مرحوم آیت الله کاشانی ، مرحوم آقای سید ابوالحسن اصفهانی و تمام مراجع و فقهای شیعه تقریبا در اینجا موضع گیری کردند و ضرورت دفاع از سرزمین قدس را یادآور شدند و بعضی از آنها اجازه دادند که سهم امام و زکات را می توان در راستای دفاع از فلسطین و آزاد سازی سرزمین فلسطین مصرف كرد.
وی ادامه داد: مرحوم علامه طباطبایی و شهید مطهری هم گام های عملی برداشتند و یک موضع ثابتی مبتنی بر اصول عقلانی دینی و انسانی داشتند.حضرت امام هم به عنوان یکی از مراجع بزرگوار اسلام از ابتدا و قبل از پیروزی انقلاب با موضع مخالف دربرابر دشمن صهیونیستی ؛ به دفاع از مردم مظلوم فلسطین برخاستند.
رایزن فرهنگی ایران افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، حضرت امام زمینه را فراهم دیدند برای اینکه عملا وارد دفاع از قضیه فلسطین بشوند و روز قدس را اعلام کردند.
وی به اهداف امام خمینی از اعلام روز قدس اشاره و تصریح کرد: ایشان قصد داشتند قضیه فلسطین را که به طاق نسیان و فراموشی سپرده شده بود ؛ مجددا زنده کنند ، همان طوری که می دانید در آن زمان با گذشت حدود 40 سال از اشغال این سرزمین ، تقریبا روح ناامیدی بر مجاهدین فلسطینی داشت حاکم می شد ؛ حکام عرب نیزمتحد شده بودند و با یک توطئه هماهنگ با استکبار و رسانه های استکباری بر سر این بودند که قضیه فلسطین فراموش شود حضرت امام با اعلان روز قدس مجددا قضیه فلسطین را در افکار عمومی مسلمانان و افکار جهانیان زنده کرد. حجت الاسلام رئیس زاده اظهار داشت: دومین هدفی که حضرت امام از اعلان روز قدس دنبال کردند این بود که مسئله فلسطین و موضوع قدس را از دایره ی تنگ عربیت خارج بکنند و در دایره اسلامیت وارد کنند زیرا یک توطئه ای بود که می خواستند اعلام بکنند که قضیه فلسطین یک قضیه ی عربی است و سران کشورهای عربی باید متولی موضوع فلسطین شوند که خوب طبیعتا حکام منطقه اکثرشان وابسته به آمریکا ، و عمال و جیره خواران آنها بودند، حضرت امام (ره) با اعلان روز قدس موضوع فلسطین را از دایره تنگ عربیت و قومیت خارج کرد و در دایره اسلام و مسلمانان قرار داد.
وی سومین هدف حضرت امام (ره) را حمایت معنوی و جهانی از رزمندگان فلسطینی و مجاهدین فلسطینی دانست و گفت: مردم فلسطین با اعلان روز قدس فهمیدند که تنها نیستند.همچنین حضرت امام (ره) می خواستند افکار عمومی دنیا را علیه جنایت های صهیونیستها بسیج کنند.
رایزن فرهنگی ایران در بیروت ایجاد وحدت در جامعه اسلامی را از دیگر اهداف امام برشمرد و اظهار داشت: یکی از شعار های انقلاب اسلامی و یکی از دستورهای اسلامی، وحدت امت اسلامی است و یکی از راهکارها برای تطبیق و پیاده سازی این وحدت اسلامی این بود که مسلمانان بر حول مبارزه با دشمن مشترک اجتماع بکنند که روز قدس این محور مشترک را اعلام کرد تا همه ی مسلمانان دست به یکدیگر علیه این رژیم مبارزه بکنند.
وی ادامه داد: هدف دیگری که حضرت امام (ره) از اعلان روز قدس دنبال کرد ، این بود که درس دشمن شناسی را به امت اسلامی بدهد که امت اسلامی دوست را به جای دشمن و دشمن را به جای دوست نگیرد . توطئه ی عظیمی در کار بود که دوستان را دشمن و دشمنان را دوست جلوه بدهند؛ روز قدس آمد و گقت که دشمن شما کیست و دوست شما کیانند ؟
حجت الاسلام رئیس زاده افزود: اعلام روز قدس، این را در افکار عمومی دنیا و در افکار مسلمانان و در جهان اسلام تثبیت کرد و لذا تعبیر جالبی که حضرت امام (ره) راجع به قدس دارد اینست که می فرماید : روز قدس روز جدایی و روز مشخض شدن صف مومنان از منافقان است که در این روز آن کسانی که در کنار مردم فلسطین می ایستند و در کنار قضایای اسلامی می ایستند و در مقابله با دشمنان اسلامی قد علم می کنند اینها مومنینند و کسانی که در این راه سستی به خرج می دهند منافقینند.